Fractionele lasertherapie

Laserbehandeling (acné)littekens en huidverbetering

Dé lasertechniek voor structuurverbetering van de huid na littekens of vanuit cosmetisch oogpunt

Ervaring

Specialisten met meer dan 10 jaar ervaring

 Kwaliteit

Hoogwaardige producten en behandelingen

Aandacht

Voor uw wensen met persoonlijk maatwerk

Ervaring

Specialisten met meer dan 10 jaar ervaring

Aandacht

Voor uw wensen met persoonlijk maatwerk

 Kwaliteit

Hoogwaardige producten en behandelingen

Indicatie frax laser

Voor vergladding en verbetering van de huidstructuur

De Fractionele laser van Nordlys Ellipse 1550nm werkt non-ablatief. Hierbij worden laserstralen de lederhuid ingebracht, de diepere huidlaag. Hier vindt  celvernieuwing plaats en zorgt de warmte van de laser voor extra aanmaak van collageen en elastine. De opperhuid blijft intact, hierdoor heeft u na de behandeling weinig last van de herstellende huid. De laser wordt ingezet bij huidveroudering, huidverslapping, striae en (acné)littekens.

Over fractionele laserbehandeling

Gebieden

Het gehele lichaam kan behandeld worden.

Hoe werkt het?

De huid wordt gereinigd en indien gewenst kan een verdovende zalf aangebracht worden. Dit moet vooraf ingepland zijn. Vervolgens worden de ogen beschermd en gaat de behandeling beginnen. De laser rolt langs de huid op de afgetekende gebieden. 

Behandeltijd

30 minuten of 45 minuten.

Aantal

3-5 behandelingen

Frequentie

De interval van de behandelingen is 4 weken. Na de behandeling werkt de huid aan het omzetten van collageen type 1 naar type 3 in ongeveer 1 maand. 3 maanden na de laatste behandeling beoordelen we het resultaat.

Resultaten

De littekens zijn minder diep, collageen en elastine vullen de deukjes op. Bij huidveroudering als indicatie merkt u verstrakking van de huid en het minder zichtbaar worden van storende poriën.

Welke specialist kan u
helpen met deze behandeling?

Welke specialist kan u helpen met deze behandeling?

Sanne van de Kuil, huidtherapeut

Locatie(s): Gouda

Sanne is een van onze experts op het gebied van littekenbehandelingen.

Maak kennis met onze specialisten

Ervaring fractionele laser

Eveline, 19

Toen mijn acné verbeterde bleven er littekens van over. Deze zijn niet goed weg te werken met make-up. Iedere dag naar school baalde ik van de putjes en roodheid in mijn gezicht. Ik heb 4 behandelingen gedaan bij Kliniek Groene Hart en na een aantal maanden knapte het zo enorm op. De littekens zijn veel gladder en vallen minder op. Mijn make-up zit nu veel mooier en ik voel me zelfverzekerder.

Lees meer ervaringen

Whatsapp

0182 235030

E-mail

info@kliniekgroenehart.nl

 Telefoon

0182 235030

Veelgestelde vragen

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is gevoelig. De laser geeft warmte af, diep in de huid. Wanneer er behoefte aan is kan dit met een verdoving verholpen worden. Dit moet vooraf wel aangegeven worden. 

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na de behandeling is de huid erg rood. Het voelt dan gezwollen en is nog erg gevoelig. Het beste is om hier wat verkoeling op aan te brengen met bijvoorbeeld een coolpack met bescherming. De warmte neemt af en de volgende dag blijft alleen nog wat zwelling voelbaar. De oppervlakkige huidlaag is niet aangedaan, waardoor u niet veel last ervaart na de behandeling en anderen het ook nauwelijks zullen opmerken. De huid kan wel wat droog aanvoelen, dit mag extra gehydrateerd worden. Het dragen van SPF is altijd belangrijk, zeker na de behandeling.

Wat kan ik thuis doen?

Wij adviseren de huid mild te reinigen en uw dagelijkse cremes aan te brengen. Een vitamine A creme zal wat intenser werken dus matig hiermee. Overdag is een SPF vereist (zonbescherming) van minimaal 30 en anders 50. Na een aantal dagen is de huid volledig hersteld en werkt onderhuids de aanmaak van collageen en elastine verder door, zonder dat u daar iets van merkt. 

Vergoedt mijn zorgverzekering de frax laserbehandeling?

Acnetherapie met littekenbehandelingen worden vaak vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. De hoogte van dit budget kan uiteraard wisselen per verzekering. In de polis staat vaak aangegeven wat uw verzekeraar vergoed en of er een verwijzing nodig is van de huisarts of specialist.

Wat kost een fractionele laserbehandeling?

Bekijk onze actuele tarieven.